Tuff Tray/Aktivitetsbricka.

När min sambo sa att hon ville ha ett tuff tray till vår dotter var mitt instinktiva svar, nej. När hon visade mig den här bilden insåg jag snabbt fördelarna med den. Vi beställde en och den har upplevt mycket genom åren.

I vårt hem skulle sinnesstimulerande lek och främst taktil lek bli en del av vardagen, med ett tuff tray kan man låta barnet leka och utforska med allt möjligt utan att man som förälder behöver oroa sig över städprocessen efteråt.

Låt mig få berätta varför vi gillar den så mycket.

1. Upplev taktil lek med en massa olika livsmedelsprodukter. För småbarn, prova mjöl, gryn, kokt spaghetti, färgat ris, cornflakes mm. öva finmotorik genom att leka med olika redskap och fyll olika lådor.

2. När barnet vant sig med torrt och halvtorrt material kan man börja introducera kladdigt material som slime, géle, skum mm. Kommer säkerligen bli intressanta häxbrygder ditt barn kommer bjuda på.

               

3. Prova skriva och rita. Vårt barn älskade att rita med kritor på den, det var då hon lärde sig ett bra penngrepp. 

         

4. Bjud in naturen. Ta in tex snö och låt ditt barn uppleva den med händer och kropp och inte enbart genom vantar och snöoverall.

5. lek rollspel med små figurer, eller se till att duplo och klossarna finns på ett ställe och inte är utspritt över hela vardagsrummet.

              

Ibland har vi haft för roligt och inte tänkt på att ta ett foto. Det här är bara ett par anledningar till varför tuff tray är en klar favorit i vår familj.

 


Lämna en kommentar

Notera att kommentar förhandsgranskas.